Vår historia

Med naturen som beställare

I nordligaste Sverige, 250 km norr om Polcirkeln, ligger vår plats på jorden. Karesuando.

Vår knivverkstad ligger vid älven som utgör gränsen till Finland. Här lever vi en vardag nära naturen – i naturen –  och kniven är det viktigaste redskapet vi bär med oss. Vi behöver kniven ofta och en riktigt bra kniv är vår ständige följeslagare. På fjället, i skogen, ute i vildmarken, i vardagen. 

En kniv ska passa perfekt i användarens hand, som skorna på ett par fötter – och den ska självklart passa för uppgiften. Förr i tiden bar man ofta tre knivar i olika storlekar i den här trakten, för olika ändamål. Även om man inte bär alla till vardags idag – är det ett bra sätt att tänka när du väljer din kniv. 

Vi tillverkar våra traditionella knivar för hand, på ungefär samma sätt som vi har gjort i snart femtio år. Vi gör knivar som är funktionella och anpassade efter de tuffa förhållanden som det arktiska klimatet innebär; vi designar för livet ute. 

Våra knivar och yxor är resultatet av många års erfarenhet – både av livet i naturen och i verkstaden. Kunskap som skickas vidare från en generation till nästa. 

Med råvaror som renhorn, renskinn och trä från trakten sätter vi grunden för de exklusiva knivar och yxor vi står för idag. 

Oavsett om du föredrar en kniv med traditionellt utseende, en modern kniv som går att fälla ihop eller en smidig yxa att bära med dig – här finns utrustningen för ditt liv med naturen. Välkommen ut!

Vackert hantverk som tål att användas ute.