Knivstål

Knivstål

En bra kniv ska ligga bekvämt i handen men den ska också ha ett skarpt och slitstarkt blad. Därför är bladen som används i våra knivar tillverkade av svenskt stål. Från det enklaste rostfria stålet till det exklusiva damaskstålet.

 

Jaktkniv Karesuando Damasteel® Nordic Light™ en elegant kniv att bära med sig.

Damasteel® DS93X™

DS93X™ är ett pulvermetallurgiskt martensitiskt rostfritt Damaskus stål tillverkat med en kombination av RWL34™ och PMC27™ vilket innebär att prestandan bibehålls samtidigt som det ger det vackra utseendet. Vi använder detta stål till våra finaste produkter som t ex vår Jaktkniv Nulpo. Det finns möjlighet att välja mellan det fina Rose™ Dense Twist™  och vårt alldelles egna mönster Nordic Light™ . Ett mönster som tar inspiration från det vackra norrsken som även heter Aurora borealis vilket vi kan se här.

 

Se datablad

 

Pältsa Masur Damasteel® RWL34™ i sin slida

 Pältsa Masur Damasteel® RWL34™ i sin exklusiva läder slida.

Damasteel® RWL34™

RWL34™ är ett pulvermetallurgiskt martensitiskt rostfritt stål med additioner av Molybdenum och Vanadium som ger det hög korrosionsresistens och eggskärpa. Kombinationen av dessa material ger egenskaper som passar utmärkt för ett mer exklusivt knivblad med mycket god skär förmåga och som är lätt att underhålla. Damasteel® kommer ifrån Söderfors, ett järnbruk som anlades 1676.

 

Se datablad

 

Pältsa Bok i Elmax® SuperClean
Pältsa Bok Elmax® SuperClean, en fällkniv gjord för hårt arbete.

Elmax® SuperClean

Elmax® SuperClean är ett rostfritt stål som vi använder till knivmodeller som är avsedda för hårt arbete och bushcraft t ex Pältsa Bok. Elmax® SuperClean är ett pulvermetallurgiskt stål med egenskaper som hög korrosionsresistens, nötningsmotstånd samt dimensionsstabilitet. Stålet är producerat av Uddeholm, ett svenskt bruk i Hagfors med långa traditioner ståltillverkning.

 

Se datablad

 

Björnen Light i 12C27™
Björnen Light i Sandvik 12C27, en kniv för alla tillfällen.

Sandvik 12C27™

Många av våra enklare knivmodeller har ett knivblad gjort av Sandvik 12C27™ (nu Alleima 12C27™) ett martensitiskt rostfritt stål som passar perfekt till knivar med dess höga hårdhet, korrosionsresistens och tålighet. Dessa egenskaper gör det till ett passande stål för jakt, fiske och uteliv. Sandvik är även ett företag med lång bruks och stålhistoria inom landet.

 

Se datablad